Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

College (publicatie)

dinsdag 14 februari 2023

16:00 - 16:30
Locatie

Nieuwe Zaal

Voorzitter
Sybrand Buma
Agenda documenten

Agendapunten

 1. A.3

 2. A.5.1

  Het college heeft het regionale Jaarverslag Leerplicht/RMC schooljaar 2021 - 2022 voor de RMC regio Friesland Noord vastgesteld. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verzuimmeldingen en begeleiding voortijdig schoolverlaters gestegen. In het MBO is het hoogste aantal voortijdig schoolverlaters. Omdat er meer jongeren naar werk zijn gegaan of terug zijn begeleid naar school hebben minder jongeren een uitkering aangevraagd. Er is een opvallendeĀ  toename geconstateerd van jongeren met multiproblematiek, zoals schulden en psychische problematiek.

  Besluit

  1. Het jaarverslag Leerplicht/RMC regio Friesland Noord schooljaar 2021/2022 vast te stellen;
  2. De gemeenteraad te informeren over het jaarverslag Leerplicht/RMC over het schooljaar 2021/2022 en de brief aan de gemeenteraad vast te stellen.

 3. A.5.2

  Het college stelt aan het presidium (in afschrift naar de agendacommissie) van de gemeenteraad een Lange Termijn Agenda beschikbaar. De Lange Termijn Agenda voor de gemeenteraad geeft zicht op stukken die voor besluitvorming van de raad beschikbaar komen in de loop van 2023, inclusief een indicatie van de planning. Deze Lange Termijn Agenda kan het presidium en de agendacommissie hanteren in de planning en opbouw van de raadsbijeenkomsten en -vergaderingen.

  Besluit

  Het presidium te informeren over de LTA en daartoe de informerende brief aan het presidium vast te stellen.