- Locatie
Nieuwe Zaal, Stadhuis
- Voorzitter
- Ferd Crone
- Agenda documenten
Agendapunten
-
A.1
Bijlagen
-
A.3.1
De VVD-fractie heeft naar aanleiding van overlastmeldingen vragen gesteld over de langdurige overlast bij de Vlietzone (Willem Loréstraat en Bote van Bolswertsraat). Vanuit omwonenden heeft de gemeente Leeuwarden meldingen ontvangen van overlast bij panden aan de Vlietzone (Willem Loréstraat en Bote van Bolswertstraat). Naar aanleiding hiervan hebben de gemeente en politie overleg gevoerd met de zorgaanbieder van de bewoners en met de eigenaar van de betrokken panden. De zorgaanbieder heeft reeds maatregelen genomen. Om vanuit gemeente en politie gericht actie te kunnen ondernemen is het van belang dat het duidelijk wordt wie de veroorzakers zijn van de overlast die aanleiding geven tot het doen van de meldingen. Het blijven melden van overlast bij politie en/of Meldpunt Overlast is hierbij belangrijk.
Bijlagen
Besluit
De schriftelijke vragen van de VVD-fractie over de langdurige overlast Vlietzone van 11 maart 2019 te beantwoorden overeenkomstig bijgaand aanhangsel.
-
A.3.2
De FNP fractie heeft schriftelijk vragen gesteld aan het college van B&W inzake de verkoop van een perceel grond gelegen in de wijk Nylân, waarop momenteel een vlindertuin gerealiseerd is. De FNP fractie is bezorgd over de mogelijk verkoop van het betreffende terrein. Het college van B&W geeft aan dat er momenteel geen plannen zijn tot verkoop.
Bijlagen
Besluit
De schriftelijke vragen van de FNP-fractie d.d. 11 februari 2019 inzake de verkoop van een perceel grond gelegen in Nylân waarop momenteel een vlindertuin gerealiseerd is, beantwoorden conform bijgevoegd aanhangsel.
-
A.3.3
Bij de begrotingsbehandeling op 7 november 2018 hebben de fracties van D66, VVD en CDA een motie ingediend waarin het college wordt opgeroepen om de vaccinatiegraad te verhogen en hiertoe een plan van aanpak voor te leggen aan de gemeenteraad. Bij de behandeling van de motie is de toezegging gedaan om in het tweede kwartaal van 2019 terug te komen op de vraag hoe de verantwoordelijkheid inzake het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) feitelijk geregeld. Dit omdat de financiële verantwoordelijkheid hiervoor per 1 januari 2019 is gedecentraliseerd. Ook is toegezegd terug te komen op het plan van GGD Fryslân om de vaccinatiegraad verder te verhogen. Het college informeert de gemeenteraad hierover.
Bijlagen
Besluit
De gemeenteraad informeren over het Rijksvaccinatieprogramma, het plan van aanpak van GGD Fryslan om de vaccinatiegraad te verhogen en de brief aan de raad vaststellen.
-
A.3.4
Wij staan aan de vooravond van een grote verandering op het gebied van energie. Nederland, Fryslân en Leeuwarden gaan van het aardgas af. Dat betekent nogal wat. Een duurzame alternatieve warmtevoorziening is nodig. De “Warmtegids Leeuwarden, op weg naar duurzame warmte” is een startpunt en richtingwijzer voor een dergelijke warmtevoorziening in Leeuwarden. De focus van de gids ligt op de gebouwde omgeving. De warmtegids geeft overzicht, beschrijft de aanpak en maakt duidelijk welke voorstellen de komende tijd aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Zo is de Warmtegids ook een opmaat voor een op te stellen “transitievisie warmte” waarin de gemeente met betrokkenheid van stakeholders vastlegt welke wijk wanneer van het aardgas af gaat en welke alternatieve infrastructuur de voorkeur heeft.
In het programma Volhoudbaar wordt sturing gegeven een samenhang gebracht in de verschillende beleidsdocumenten, projecten en pilots om de ambities te realiseren.Bijlagen
Besluit
- De ‘Warmtegids Leeuwarden Op weg naar duurzame warmte’ als startpunt en met routekaart, vast te stellen.
- De gemeente raad te infomeren over de warmtegids en de informerende brief aan de raad vast te stellen.
-
A.3.5
In 2015 is op initiatief van de gemeenteraad besloten om de JOGG-aanpak te implementeren binnen de gemeente Leeuwarden. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht en is een bewezen effectieve methode die inmiddels door zo’n 140 Nederlandse gemeenten wordt toegepast. De integrale JOGG-aanpak stimuleert een gezond gewicht en een gezondere leefstijl bij jongeren. In de periode 2015-2018 is de methodiek toegepast. In de kadernota ‘samen bewegen naar een gezonde toekomst’ is de ambitie uitgesproken om de huidige inzet op het gebied van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) te continueren in de periode 2019-2021. Het college heeft besloten om de gemeenteraad te informeren over de behaalde resultaten met de JOGG-aanpak.
Bijlagen
Besluit
De gemeenteraad informeren over de voortgang van de Jongeren op Gezond Gewicht-methodiek in de gemeente Leeuwarden en de brief aan de raad vaststellen.