Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Open Podium MS Teams

Volkshuisvesting visie 2021

woensdag 3 februari 2021

20:15 - 21:15
Locatie

Teams

Voorzitter
Otto van der Galiën/Patrick Rijke
Toelichting

In verband met de Corona-maatregelen vergadert de gemeenteraad digitaal.


De storing met de livestream is verholpen.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

  1. 1

    Met de volkshuisvestingsvisie 2021. Leeuwarden: ongedeeld en vitaal! legt Leeuwarden haar ambities op het gebied van de volkshuisvesting voor langer tijd vast. We kiezen voor een ongedeelde stad, waarin we vanuit de volkshuisvesting bijdragen aan gemengde wijken waarin het goed en betaalbaar wonen is. Hiertoe zullen de corporaties in meer delen van de stad woningen moeten toevoegen. We vinden het belangrijk dat de corporaties weer een brede doelgroep weten te huisvesten. Ook voor hen die betaald werk hebben moet er plek in de sociale huur zijn. Corporaties zullen hun woningvoorraad moeten uitbreiden.
    Betaalbaar en goed wonen is een recht dat ook geldt voor lagere inkomens en huishoudens die kwetsbaar zijn. Hier zetten we met corporaties en huurdersorganisaties de komende jaren sterk op in. We stellen de corporaties in staat hun woningvoorraad betaalbaar te houden en duurzaam te maken. Via onze inzet op sociaal domein zorgen we dat huishoudens passende zorg en ondersteuning ontvangen zodat zelfstandig wonen voor hen mogelijk wordt.
    Volgend op de volkshuisvestingsvisie gaan we meerjarenafspraken met corporaties en huurdersorganisaties maken. Via stedelijke vernieuwing gaan we aan de slag in de wijken.

    Voorgesteld besluit

    1.  Aan de gemeenteraad voorstellen om:
    a de volkshuisvestingsvisie 2021 "Leeuwarden: ongedeeld en vitaal!" vast te stellen;
    b. de reactie- en antwoordnota zienswijzen ontwerp volkshuisvestingsvisie 2021 vast te stellen.